همه چیز دربارهی بهترین فروشگاه ویدئو پروژکتور
با پیشرفت تکنولوژی، همواره نیازهای جدید نیز پیدا میشوند. امروزه برای ارائهی پروژهها، فیلمها، عکسها و… از دستگاهی به نام ویدئوپروژکتور استفاده میشود. از این دستگاه برای سالنهای آموزشی بزرگ، نمایشگاههای مختلف، سالنهای همایش، سالنهای سینما و تئاتر استفاده میگردد. البته این دستگاهها مصارف دیگری نیز دارند که در ادامه به آنها ارائه خواهد شد. اگر شما نیز نیازمند این دستگاه هستید، حتما به شما توصیه میکنیم که دستگاه مناسب مصرف خود را با کمترین قیمت ممکن از بهترین فروشگاه ویدئو پروژکتور ایران تهیه کنید.
ویدئو پروژکتور چیست؟
اگر قصد خرید ویدئو پروژکتور از بهترین فروشگاه ویدئو پروژکتور را دارید باید در ابتدا بدانید ویدئو پروژکتور چیست و چه کارهایی میکند. ویدئو پروژکتور در واقع دستگاهی است که به شما امکان پخش تصاویر و ویدئوها را روی صفحه نمایشی بزرگتر از مانیتورهای معمولی میدهد. این دستگاهها میتوانند تصاویر یا ویدئوی مدنظر شما را از روی پلتفرمهایی مانند رایانهی شخصی، لپ تاپ، پخش کنندهی نوار فیلم، پخش کنندهی CD، پخش کنندهی DVD، پخش کنندهی دیسک بلوری، دوربینهای فیلمبرداری، دوربینهای غیر آنالوگ، گوشی موبایل، تبلت، تلویزیونهای دیجیتال و آنالوگ به راحتی بخوانند و روی پردهی سفید با بالاترین وضوح و کیفیت ممکن پخش کنند.
ویدئو پروژکتور را میتوان دستگاهی در نظر گرفت که دقیقا برعکس دوربین کار میکند. در دوربین نور با عبور از لنز، باعث ثبت لحظات به شکل فیلم و عکس میشود اما در ویدئو پروژکتور، تصاویر ثبت شده و ویدئوها به شکل نور از لنز خارج میشوند و روی یک صفحهی سفید به نمایش درمیآیند
تاریخچهی ویدئو پروژکتورها
بسیاری از مردم توماس ادیسون را مخترع اولین ویدئو پروژکتور میدانند. این در حالی است که فردی به نام «فرانسیس جنکینز» اولین پروژکتور را اختراع کرد. این پروژکتور دستگاهی بود که مجموعهای از عکسهای متصل به هم را با سرعت حدودا ۴ صدم ثانیه نشان میداد. داستان از این قرار است که حامی مالی فرانسیس جنکینز آن را به سرقت برد و به شرکتی بزرگ که سالنهای تئاتر و سینمای متعددی داشت، فروخت. در ادامه این شرکت آن را برای بازاریابی بهتر «ادیسون ویتاسکوپ» نامید؛ چرا که در آن زمان نام ادیسون بسیار مشهور بود و این کار موجب فروش بیشتر و بهتر این دستگاه میشد.
تفاوت ویدئو پروژکتور و دیتا پروژکتور
در گذشته کاربرد پروژکتورها تنها برای نمایش فیلم و فایل ویدئویی بود. امروزه پروژکتور ها علاوه بر نمایش فایلهای ویدئویی، برای نمایش فایل های متنی با فرمتهای مختلف، تصاویر دوربین عکاسی، عکس های X-RAY ، فایل های پاورپوینت و روشهای دیگر ارائهی اطلاعات به کار میروند که به آنها دیتا پروژکتور میگویند. به علت جا افتادهتر بودن نام ویدئو پروژکتور این نام پراستفادهتر میباشد.
انواع ویدئو پروژکتور
ویدئو پروژکتورها را میتوان به روشهای مختلفی تقسیم بندی کرد. در ادامه به دو شکل به تقسیم بندی آنها میپردازیم: تقسیمبندی از نظر منبع نوری و تقسیم بندی از نظر مصارف.
انواع پروژکتور از نظر منابع نوری:
در ادامه با انواع ویدئو پروژکتورها از لحاظ منبع نوری آشنا میشویم. امیدواریم این توضیحات شما را در خرید پروژکتور از بهترین فروشگاه ویدئو پروژکتور در ایران کمک کند.
- LED: پروژکتورهای LED با نور تعریف می شوند. در این فناوری نسبتا جدید از لامپ استفاده نمیگردد و تکنولوژی لیزرها جایگزین لامپهای قدیمی شده است. عمر متوسط پروژکتورهای ال ای دی بین ده هزار تا پنجاه هزار ساعت میباشد که حدودا ده برابر تکنولوژی لامپ LCD میباشد. بر همین اساس تکنولوژی LED تا مدت زمان بسیار طولانی نیازمند تعویض نیست و این امر به کاهش هزینهها کمک میکند. از نکات مثبت دیگر این پروژکتورها میتوان به عدم کاهش کیفیت رنگ و درخشندگی در بازهای بسیار طولانی اشاره کرد. این لامپها همچنین دوست دار محیط زیست هستند.این تکنولوژی به نسبت جدید برای سالنهای کوچک و متوسط همایش گزینهی بسیار مناسبی خواهد بود.
LCD: پس از ۱۹۸۰ بیشتر پروژکتورها با استفاده از تکنیک LCD تولید شده اند. پروژکتورهای LCD نور سفید را با استفاده از سه آینه به سه رنگ اصلی RGB (قرمز- سبز- آبی) تفکیک میکنند و در ادامه آنها را با یک دیگر ترکیب میکنند تا رنگهای مختلف در هر نقطه ایجاد بشود.. این تکنولوژی توانایی تولید بیش از ۱۶ میلیون رنگ روی صفحهی نمایش را دارد. طول عمر چراغهای LCD حدودا هزار تا ۵ هزار ساعت میباشد که در مقایسه با LED بسیار طول عمر کمتری دارند. این پروژکتورها ارزانتر از LED میباشند ولی هزینهی نگهداری و تعویض قطعات آنها در زمان طولانی بیشتر از آنها میباشد.
- DLP: تکنولوژی DLP در لغت به معنای پردازش نور به صورت دیجیتال میباشد. در این نوع از ویدئو پروژکتورها از آینههایی کوچک و در ابعاد میکرو برای شکست نور استفاده میشود.این آینهها به شکلی متحرک طراحی شدهاند و سرعت چرخشی معادل ۰٫۰۰۰۲ بار بر ثانیه دارند. در این تکنولوژی رنگها به شکل RGB تولید و هدایت میشوند. این نوع پروژکتور از تعداد متفاوتی تراشه تشکیل شده است. پروژکتورهای با یک تراشه توانایی ایجاد ۱۶ میلیون رنگ یعنی به اندازهی تکنولوژی LCD را دارند. هزینهی نگهداری و تعمیرات این نوع پروژکتورها کمتر از نوع LCD میباشد. معمولا از این نوع ویدئو پروژکتورها در مصارف خانگی استفاده میشود.
انواع ویدئو پروژکتور از نظر مصرف
مانند هر وسیلهی دیگری، ویدئو پروژکتورها نیز مصارف گستردهای دارند. برای هر مصرف خاص، یک نوع پروژکتور توصیه میگردد. پس اگر قصد خرید ویدئو پروژکتور از بهترین فروشگاه ویدئو پروژکتور را دارید، توصیه میکنیم به ادامهی این مطلب دقت کنید.
جیبی: این ویدئو پروژکتورها که امروزه استفاده از آنها به شدت در حال افزایش میباشد، جدیدترین نوع مصرفی این دسته هستند. این ویدئو پروژکتورها به راحتی روی سه پایهی عکاسی قابل نصب هستند. لنز این دستگاهها معمولا قابلیت بزرگنمایی و کوچک کردن تصویر را ندارد و برای تغییر اندازهی تصویر باید آن را جابهجا کرد.
- خانگی: این دسته از پروژکتورها میزان مشتری کمتری دارند. از لحاظ اندازه بزرگتر و از لحاظ وزنی سنگینتر از نوع جیبی هستند . این ویدئو پروژکتورها معمولا جایگزین تلویزیون یا سینمای خانگی هستند. پس اگر خورهی فیلم و سریال هستید و میخواهید با بالاترین وضوح و کیفیت به تماشای این ویدئوها مشغول شوید، به شما توصیه میکنیم از بهترین فروشگاه ویدئو پروژکتور در ایران یک ویدئو پروژکتور خانگی برای جایگزینی سایر صفحات نمایش خود خریداری کنید تا بیشترین لذت ممکن را از دیدن این ویدئوها ببرید.
- مولتی مدیا یا چند رسانهای: بزرگترین و پرکاربردترین همایش، نمایشگاهها، مراکز آموزشی هوشمند، سالنهای دستهی مصرفی ویدئو پروژکتورها، شامل این دسته میباشند. از این نوع ویدئو پروژکتورها در سینماها، سالنهای کنفرانس و عروسی و سالنهای کنفرانس استفاده میشوند.
سایر ویژگیهای ویدئو پروژکتورها
- شدت روشنایی: هرچه این ویژگی بیشتر باشد، میزان تاریکی لازم برای دیدن تصاویر با بالاترین کیفیت کمتر است. یعنی دستگاههای با شدت روشنایی ۳۰۰۰ لومن و کمتر، نیازمند فضای تاریک برای پخش با کیفیت تصویر هستند درحالیکه پروژکتورهای با شدت روشنایی ۶۰۰۰ و بیشتر، توانایی ارائهی تصویر با کیفیت مناسب در مکانهای نورانی را نیز دارا میباشند.
- رزولوشن: این ویژگی کیفیت تصویر را نشان میدهد؛ در واقع بالاترین کیفیت ممکن برای پخش تصاویر روی این دستگاهها را به شما اطلاع میدهد. برای مثال اگر رزولوشن پروژکتور شما ۱۰۸۰ باشد، بالاترین کیفیتی که میتوانید با آن تماشا کنید ۱۰۸۰ است؛ حتی اگر ویدئوی شما کیفیت ۴k یا ۸k داشته باشد، شما هیچ تفاوتی در کیفیت تصویر با ۱۰۸۰ مشاهده نخواهید کرد.
- کنتراست: این ویژگی همان میزان شفافیت تصویر شما است. هرچه عدد آن بیشتر باشد، شفافیت شما نیز بیشتر است. برای مثال تصویری که پروژکتوری با کنتراست ۱:۳۰۰۰ ارائه میدهد، به مراتب بیشتر از دستگاهی است که کنتراست آن ۱:۵۰۰ میباشد.
- نسبت طولی یا aspect ratio: احتمالا با این ویژگی در تنظیمات تلویزیون خود آشنایی دارید. این نسبت در واقع ابعاد تصویر شما را نشان میدهد. نسبتهای طولی پر استفاده شامل ۱:۱، ۳:۴ و ۱۶:۹ هستند.